075 - 202 23 62
info@solarzaanstad.nl

Zonnepanelen huren of kopen?

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om zonnepanelen aan te schaffen. Dit doen ze om een steentje bij te dragen aan het milieu en om hun energierekening omlaag te brengen. Je hebt de mogelijkheid om de zonnepanelen te kopen, maar het is ook mogelijk om de zonnepanelen te huren. Het grootste verschil zit hem in de investering. Benieuwd naar de andere verschillen? Lees meer over de verschillen tussen huren en kopen in deze blog.

Zonnepanelen kopen

Wanneer je erover nadenkt om zonnepanelen te nemen heerst misschien wel de gedachte van zonnepanelen kopen, omdat dit door de meesten wordt gedaan en er wordt meestal gezegd dat dit een goede investering is die je binnen een aantal jaar weer terug kan verdienen. Wanneer je zonnepanelen koopt, ben je eigenaar van de panelen. Het aanschaffen van zonnepanelen is echter wel erg prijzig. Bij het kopen van zonnepanelen bespaar je maandelijks op de energiekosten. Wanneer er schade is of er moet onderhoud worden uitgevoerd moet je dit ook zelf regelen.

Zonnepanelen huren

Het is ook mogelijk om zonnepanelen te huren. Wanneer je liever geen grote investering wilt maken is huren een goede optie. Je betaalt in dit geval maandelijks een bedrag voor de huur van de zonnepanelen. Hierdoor ben je geen eigenaar van het zonnepanelensysteem. Wel is het mogelijk om de zonnepanelen tussentijds te kopen. Een voordeel is dat de leverancier verantwoordelijk is voor het onderhoud en eventuele reparatiewerkzaamheden bij schade. 

Op deze website vind je meer informatie de prijs van zonnepanelen huren, de mogelijkheden ervan en de voordelen van het huren van zonnepanelen.

De voor- en nadelen van zonnepanelen huren en kopen

Een van de grootste voordelen van het kopen van zonnepanelen is dat u direct eigenaar bent van de zonnepanelen. Wanneer je eigenaar bent van de zonnepanelen kun je de 21% btw van het aankoopbedrag terugvorderen. Doordat je geen maandelijkse lasten hebt, is de besparing ook nog eens hoger.

Een van de nadelen van het kopen van zonnepanelen is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het herstel van eventuele schade, vervangen van de omvormer en eventueel onderhoud. Zonnepanelen hebben gelukkig nauwelijks onderhoud nodig. 

Het grootste voordeel van zonnepanelen huren is dat je geen groot budget beschikbaar hoeft te hebben. Je betaalt maandelijkse huur, maar deze kosten liggen meestal lager dan de opbrengsten ervan. Je bespaart in dit geval meer geld dan dat je betaald. Nog een voordeel is dat de verantwoordelijkheid bij de verhuurder ligt.

Een nadeel van zonnepanelen huren is dat het rendement lager ligt. Het rendement wordt namelijk in mindering gebracht met de huur. Op lange termijn is huren daarom minder voordelig dan kopen. 

Copyright © Solar Zaanstad