075 - 202 23 62
info@solarzaanstad.nl

Is het bijplaatsen van zonnepanelen verstandig?

Heb je al zonnepanelen op je dak liggen, maar heb je nog meer ruimte over op je dak? Dan is het mogelijk om zonnepanelen bij te plaatsen. Op deze manier wek je nog meer energie op en daalt je energierekening nog een stuk verder. Maar is het wel verstandig om nog meer zonnepanelen bij te plaatsen? In deze blog lees je waarom het verstandig zou zijn om zonnepanelen bij te plaatsen. 

Wat is het verschil tussen uitbreiden en bijplaatsen?

Wil je meer stroom opwekken? Dan kan je zonnepanelen bijplaatsen of je kunt je zonnepanelen uitbreiden. Wat is het verschil tussen deze twee opties?

Waarom extra zonnepanelen plaatsen?

Je hebt al zonnepanelen op je dak liggen, maar je wilt er nog een aantal extra panelen bijleggen. Waarom zou je dit doen? Het bijplaatsen van zonnepanelen brengt een aantal voordelen met zich mee. De opbrengst stijgt doordat je meer zonnepanelen hebt. Je wekt meer energie op, dus bespaar je ook meer op je energiekosten. Dit is niet het enige voordeel, je woning wordt ook nog eens energiezuiniger waardoor je energielabel wordt verbeterd. Er zitten dus best veel voordelen aan het bijplaatsen van zonnepanelen. 

Kosten zonnepanelen bijplaatsen

Zonnepanelen bijplaatsen is een verstandige keuze. Je rendement gaat namelijk omhoog en je energierekening gaat omlaag. Maar wat kost het om zonnepanelen te laten bijplaatsen? De kosten voor het bijplaatsen van zonnepanelen liggen gemiddeld rond de €600,- tot €700,- per paneel. 

De prijs hangt enorm af van het vermogen van de panelen. Hoe hoger het vermogen is, hoe hoger de prijs zal zijn. Goedkope panelen zijn daarom niet altijd de beste keuze, omdat dit ook minder energie opwekt.

Type zonnepaneelGemiddelde prijs
Glas€900,-
Polykristallijn€600,-
Monokristallijn€700,-
Dunne film€400,-

Kosten voor de omvormer

Wanneer je zonnepanelen laat bijplaatsen moet er ook een nieuwe omvormer worden bijgeplaatst. De kosten voor deze extra omvormer kunnen verschillen. Voor een micro-omvormer betaal je rond de €100,- tot €250,-. Deze omvormer is het meest populair. Voor een string- of hybride omvormer betaal je rond de €800,- en kunnen sterk oplopen, afhankelijk van het vermogen dat nodig is.

Copyright © Solar Zaanstad